Ska du flytta?

Om det är dags för dig att flytta kan det vara bra att följa lite tips för att göra hela processen mer effektiv och smidig. Speciellt om det är första gången du ska flytta. Har du inte jättemycket saker och ska flytta till ett litet boende? Då kanske du har koll på läget och kan göra det själv. Eventuellt med hjälp av en eller två vänner. För vissa är det ingen big deal, men andra tycker att flytta är otroligt tråkigt. För att undvika stressen som kan uppkomma vid en flytt kan det vara skönt att överlämna allting till en flyttfirma, vilket kan vara ett smart alternativ. Vill du inte lägga pengar på en flyttfirma kan du ta del av dessa tips nedan för att göra din flytt enklare och mindre stressig.

Planera i god tid
Vänta inte i sista minuten på att ta tag i allting med din flytt, även om det är bra att vara optimistisk ibland är det inte lämpligt i vissa tillfällen, speciellt inte när det kommer till en flytt. Du vill vara säker på att en flyttbil eller släp är bokat, helst några veckor i förväg så du vet att du har en transport för alla dina möbler och saker. Tänk också på att inhandla tillräckligt med flyttlådor och andra typer av förvaring där alla dina tillhörigheter får plats, men även städartiklar. Ett tips kan vara att börja packa sådant som du inte använder för tillfället, ganska lång tid i förväg. Att packa lite då och då är bättre än att packa allting på engång. Packa även saker och prylar tillsammans som hör till samma kategori. Exempelvis badrumssaker i en låda, köksprylar i en och så vidare. Glöm inte heller att markera dina lådor och förpackningar, då vet du exakt vilken låda som ska packas upp var på det nya stället. Det kan också vara smart att packa ömtåliga saker i en låda, se även till att förvara dessa på ett säkert ställe under transporten så inget går sönder.

Gör en rensning och skaffa medhjälpare
När du ger dig själv tid att flytta kan du även passa på att rensa saker du inte använder. Eller saker du inte behöver längre. Du har att lämna det till välgörenhet eller varför inte sälja det och samtidigt tjäna lite pengar. När du rensar ut massa saker betyder det också mindre arbete på själva flyttdagen, det blir då förmodligen mycket mindre saker att frakta. Även om du tror att du kan klara av att flytta själv, är det alltid bättre att ha någon där som kan hjälpa till. Det går mycket fortare och du slipper riskera att skada dig själv om du lyfter tunga möbler. Hör runt med familj och vänner om de kan hjälpa dig, som tack för hjälpen kan du bjuda på den traditionella flyttpizzan eller något annat smarrigt.