Jobb och bostad

För att flytta behöver du primärt två saker: bostad och försörjning. Om du är ung kan det vara smart att flytta till en studentstad och börja studera. Då behöver du inte oroa dig för jobb, utan kan leva på CSN. Även om du inte vet vad du vill utbilda dig till kan du studera ett år och under tiden hitta jobb och skapa dig ett liv.

Huruvida du behöver fast anställning eller bara löften om timvikariat beror på din ekonomi. Ju mindre skulder du har, desto friare är du. Men om du har skulder bör du satsa på fast anställning eller så kontaktar du ett bemanningsföretag. Du måste inte heller hitta jobbet med stort J innan du flyttar. Det är alltid lättare att byta jobb när du är på plats. Detsamma gäller bostad. Ta den bostad som erbjuds dig, men försäkra dig om bra kollektivtrafik om du inte har bil. För att öka chanserna att hitta bostad kan du ringa runt till mindre fastighetsägare och se om någon har en ledig lägenhet. Flyttar du till Stockholm eller Göteborg kan du behöva dela lägenhet i början.

Flytta
Att flytta handlar om två saker: skapa ett nytt liv på annan ort och att praktiskt förflytta ditt bohag. Om du har möbler och många saker är det klokt att anlita en flyttfirma. Det kostar att hyra släp och köra fram och tillbaka. Då är det bättre att låta en flyttfirma sköta allt. Kommer du att flytta till en mindre bostad än du har idag? Då kan du magasinera dina saker i väntan på att du får tag på ett större hem. Många flyttfirmor erbjuder även magasinering. För att börja ditt nya äventyr på absolut skönaste sätt anlitar du även flyttstädning. Så kan du helt och hållet fokusera på det roliga med att flytta och ta nya steg i livet.